Over Mim: master of arts & schatzoekster

Hi! Mijn naam is Miriam, maar eigenlijk noemt iedereen mij Mim. In mijn bijzondere boetiek in hartje Zwolle, heb ik mijn mooiste nieuwe jurken én vintage schatten voor je klaar hangen!

 

PASSIE. Met liefde, enthousiasme en vakkennis creëer ik nieuwe jurken. Daarnaast maak ik vanuit 'something old', jouw unieke 'something new'. Mim's Mooiste heeft voor iedere vrouw, ongeacht lengte, leeftijd of maat, een prachtige jurk. Meer weten over wie ik ben en hoe Mim's Mooiste is ontstaan? Je leest het hier!

 

TV. Geen zin om te lezen, maar wel om te kijken? 16 januari was Mim te zien in Koffietijd in het item 'De Stip'. Kijk hier het item terug:

https://www.koffietijd.nl/stip-miriam-herontwerpt-trouwjurken


Mim's Mooiste: het mooiste van mij, voor jou.

DESIGN. In mij schuilt een onstopbare drang om te creëren. Als klein meisje knutselde ik alles aan elkaar wat los en vast zat: ik maakte hoeden van kippengaas (want dat was er genoeg in mijn geboortedorp Barneveld) en hulde vriendinnetjes in zelfgenaaide jurken.  Na het atheneum heb ik deze hobby geprofessionaliseerd aan de kunstacademie in Arnhem, waar ik Product Design studeerde. Mijn ontwerpen waren direct na mijn afstuderen een groot succes, en konden op de aandacht rekenen van toonaangevende modemagazines, musea, televisie (oa. Holland's Next Top Model) en zelfs het stylingteam van Lady Gaga!

In de tussentijd zat ik niet stil en studeerde af als eerstegraads docent (ArtEZ Zwolle), werkte als docente en onderwijscoordinator bij een modeopleiding in Zwolle en rondde  in de zomer van 2017 mijn laatste studie, de Master Arts & Education (ArtEZ Zwolle), Cum Laude af. Direct na het behalen van mijn mastertitel heb ik mijn ultieme wens vormgegeven, namelijk een vintage trouwboetiek in hartje Zwolle! 

 

OUD & NIEUW. In het bijzondere rijksmonument waar Mim's Mooiste is gevestigd, heb ik een prachtige collectie nieuwe jurken én tover ik vintage trouwjurken van weleer om tot droomjurken van nu! Niet alleen mijn nieuwe, maar ook de vintage trouwjurken hebben iets magisch. Ze zijn niet alleen een geweldig voorbeeld van duurzame mode, maar ook de traditie, de materialen en de verhalen die mijn jurken bij zich dragen, maken ze tot bijzondere items! De jurken in mijn collectie zijn het resultaat van actief schatzoeken in Amerika, Italie, Frankrijk, België en Nederland. In Mim's Mooiste hangen ze fris en fruitig (zorgvuldig door mijzelf gerestaureerd en gereinigd) te wachten op een nieuwe draagster. Met veel plezier en vakkennis voorzie ik de 'bride-to-be' van het beste styling, figuur, kleur én ontwerpadvies. Met als ultiem doel dat jij je op je mooist zult voelen! 

 

HET MOOISTE. In Mim's Mooiste komt zo het mooiste wat ik te bieden heb samen: een schitterende collectie vintage trouwjurken en accessoires, mijn persoonlijke benadering en professionele ontwerpskills en de passie die ik heb voor mode en kunstgeschiedenis! Kom gezellig langs, en 'let the magic begin'!

 


Fotografie: Remke Maris (www.remkemaris.nl)